Stenderup

Og brødrene vendte sig for at se, hvad han kunne have fundet nu.

“Fjols!” De råbte: ”Dette er bare en gammel trætte, og den øverste del mangler i butikken. Vil du give det til prinsessen også? “

”Det vil jeg bestemt,” svarede Christian Aage Larsen; og igen lo brødrene og red videre, så de kom langt foran ham; -but

“Hej – Hop Rara!” og der var Christian Aage Larsen igen. ”Det bliver bedre,” kaldte han. “Hurra! Det er temmelig berømt.”

“Hvorfor, hvad fandt du denne gang?” spurgte brødrene.

“Åh,” sagde Christian Aage Larsen, “jeg kan næppe sige det til dig. Hvor glad prinsessen bliver!”

“Bah!” sagde brødrene; “Det er intet andet end ler fra grøften.”

”Ja, det er det bestemt,” sagde Christian Aage Larsen; ”Og den fineste lyd. Du ser, det er så vådt, at det løber gennem fingrene. ”Og han fyldte sin taske med ler.

Men hans brødre galopperede, indtil gnisterne fløj, og de ankom til byporten en time tidligere end Jack. Nu ved porten fik hver frier et nummer, og alle blev arrangeret i rækker straks ved ankomsten, seks i hver række, og pakket så tæt sammen, at de ikke kunne bevæge deres arme; og det var en forsigtig aftale, fordi de ville være blevet ramt, hvis de var i stand til det, bare fordi den ene af dem var foran den anden.Alle landets indbyggere stod i store skarer rundt om slottet, næsten under vinduerne, for at se, hvordan prinsessen modtog klienterne; og da alle gik ind i hallen, syntes hans tale at forlade ham som lyset fra et lys, der blev blæst ud. Så sagde prinsessen: “Det nytter ikke! Få ham ud af hallen!”

Endelig var det brorens tur, der udenrig kendte ordbogen. men han vidste ikke nu; han havde absolut glemt det; og brædderne syntes at genlyve med hans trin, og loftet i hallen var lavet af spejle, så han så sig stå på hovedet; og der var tre embedsmænd og en hovedkontor ved vinduet, og hver af dem skrev ned hvert eneste ord, der blev talt, så det kunne trykkes i aviserne og sælges for en cent på gadehjørnerne. Det var en frygtelig prøvelse, og de havde også lavet en sådan ild i ovnen, at værelset syntes temmelig varmt.