Norge

Vanligvis tar alle banker og låneleverandører kredittsjekker fra kundene sine, men det er større sjanse for å låne penger uten kredittsjekk ved å søke på nettet eller via SMS. Siden pantelånene bare låner små beløp, kan de slippe kredittsjekker da dette også koster penger.
Mikrolån og sms-lån:

Mikrolån og SMS-lån er den raskeste måten å låne penger. Når du søker disse leverandørene, vil du få innvilget og utbetalt lånebeløpet veldig raskt. Ofte i løpet av få timer. Dette er smålån med kort tilbakebetalingstid. Her må du forplikte deg til å betale tilbake lånet innen 30 dager. Noen tilbyr tilbakebetaling på opptil 1 år, men dette vil ikke lønne seg da rentene er veldig høye. Med SMS-lån kan prosessen gå enda raskere. Her må du først søke på nettet med leverandøren for å opprette et kundeforhold. Når dette er gjort og kredittsjekken er godkjent, vil det være veldig enkelt å låne mindre beløp. Alt du trenger å gjøre er å sende en SMS med ønsket lånebeløp, og du vil motta svar innen få minutter og direkte overføring.

Unnlatelse av å overholde fristene som gjelder for disse mikrolånene vil føre til ganske store tilleggsavgifter. Sørg derfor for at du kan betale tilbake før fristen for lånet.

Hvis du vil låne penger uten kredittsjekk, gjelder SMS-lån eller mikrolån. Sjansen er stor for at du kan låne opptil 5.000 uten kredittsjekk. Hvis du vil søke om et lån som er høyere enn dette beløpet, gjelder den lengre nedbetalingsperioden og du får en bedre rente. Du kan låne penger i løpet av dagen, selv om beløpene er litt høyere.

Begge typer lån krever visse krav, men disse er langt fra uoverkommelige.