Lån

Lån uten sikkerhet

Et SMS-lån eller alternativene til SMS-lån er usikrede lån, f.eks. Komplett bank. Dette betyr at banken ikke har noen sikkerhet for lånet i form av et pantelån. Det bankene da gjør er å betale for risikoen de tar gjennom rentene. Kort sagt er renten på et sikret lån langt lavere enn renten på et sikret lån. Et pantelån er et godt eksempel på et lån med pantelån, pantene er boligen du kjøpte for de lånte pengene, og renten du får er rundt 3%. Forbrukslån på dagen er lån med renter ned til 7% og opptil 25% eller mer.
Renten på SMS-lån og forbrukslån

Når det gjelder renter på forskjellige typer, f.eks. Dagslån og smålån for alternativer til sms-lån, se alltid på den effektive renten. Det er fordi det er denne som viser hva lånet virkelig koster deg. Den effektive renten inkluderer nominelle renter og gebyrer lagt til av banken. Hvis du velger å bare se på den nominelle renten, ser du bare renten banken har satt for lånet og ikke totalkostnaden.

Avgiftene vi snakker om er installasjonsgebyr og termineringsgebyr. De fleste som tilbyr lån tar et installasjonsgebyr for arbeidet med å lage lånet i ditt navn. Denne avgiften er en engangsavgift og legges til lånebeløpet. Neste avgift blir ofte referert til som en terminavgift og er et gebyr du betaler med de månedlige avdragene dine. Dette er normalt fra 30 til 50 kr, og er derfor en gjenganger. Disse typer avgifter utgjør en betydelig del av beløpet som skal tilbakebetales.
Slik finner du den beste og billigste avtalen

Før du søker om låne penger, må du gjøre noe forarbeid. Det er mange som låneleverandører i markedet, og hvis du bare tar de første og de beste, risikerer du å betale langt mer enn du trenger. Å finne det beste og rimeligste alternativet til sms-lån for deg kan virke som en god jobb. Det trenger ikke være det. Nemlig kan en sammenligningstjeneste hjelpe deg med å finne det beste lånet for deg når du kommer inn på lånemarkedet.

Her hos oss kan du finne en oversikt over hvilke banker som har de beste tilbudene akkurat nå, og så kan du søke om SMS-lån direkte. Å stille de beste lånealternativene på ett sted vil spare deg for mye arbeid. Tilbudene du får er uten forpliktelse, og du kan sammenligne dem i fred og ro hjemme og velge hvilken du vil godta. Hvis du får et lån og vil takke deg, signerer du tilbudet med BankID. Dette sikrer både deg og banken, som da vet at det faktisk er du som både har søkt om lån og betalt det.
Forskjeller mellom Sverige og Norge