med betalingsanmerkning

Begrepet SMS-lån kommer fra Sverige, hvor de har tilbudt denne typen forbrukslån i flere år. Som navnet antyder, kan du enkelt og enkelt søke om et SMS-lån via mobiltelefonen din ved å sende en tekstmelding til banken du ønsker å låne penger for øyeblikket. De fleste SMS-lån er små beløp på noen tusenlapper, og hvis lånet er gitt, betales det vanligvis samme dag. Dette er mulig fordi Sverige og Norge har forskjellige regler om dette med SMS-lån og andre typer forbrukslån. I Norge er markedet regulert av Finanstilsynet, som har stilt strenge krav når det gjelder både utlån og markedsføring av tilbudet. Dette gjør det blant annet ikke mulig å tilby SMS-lån eller betale lånebeløpet per måned. Tid. Det kan derfor se ut som om det for tiden er lettere å tilby forskjellige låneprodukter i Sverige.
Historien til SMS-lånet

Som så mange andre har også SMS-lån eller smålån hvis du vil ha en historie, og også her begynner historien i USA. På begynnelsen av 1900-tallet slet amerikanere med det som nå kalles den store depresjonen. Det var økonomiske nedgangstider og dette gjorde livet vanskelig for mange. Dermed ble såkalte “Payday Loans” utviklet. Dette var ikke mye penger, men små beløp lånt ut til personer med fast jobb som først fikk lønnen sin før neste lønningsdag. Da lønningsdagen kom og låntakeren hadde fått utbetalt lønnen hans, måtte lånet tilbakebetales.

Behovet for små og kortsiktige lån har alltid vært til stede, og på 1990- og begynnelsen av 2000-tallet revolusjonerte moderne teknologi lånemarkedet. Låneprosessen ble enklere da vi fikk muligheten til å søke via internett i stedet for å møte med banken.

SMS-lån uten kredittsjekk

Mange lurer på om det er mulig å søke om et lån uten å ha kredittsjekk. I Norge er dette tilnærmet umulig.

Årsaken til kredittsjekken er at norske myndigheter har bestemt at tilbydere av alle typer forbrukslån samt lån med sikkerhet må utvise forsiktighet. Dette betyr at de ikke skal låne ut penger til personer som beviselig ikke er i stand til å betale tilbake lånet og / eller har økonomiske problemer. En kredittsjekk viser hva du har av inntekt og gjeld, slik at de kan se om du har nok inntekter til å betjene både eksisterende gjeld, andre utgifter og avdrag på et nytt lån. En annen ting er at kredittsjekker også avslører om du er dårlig betalende. Det vil si at det ser ut hvis du tidligere har lånt penger som du ikke har klart å betale tilbake.
Alternativ til SMS-lån med betalingsinstruksjoner