Norge

I likhet med kredittsjekk-problemet er mange også usikre på dette med lån og betalingsanmerkninger. Svaret er det samme. De aller fleste långivere foretar en kredittsjekk, og en av tingene som kommer opp der er om du er registrert som en dårlig betaler eller ikke. I praksis betyr dette at du er registrert med en betalingsordre eller inkasso. Lån uten kredittvurdering med betalingsinstruks blir derfor vanligvis ikke mottatt.

Det er noen få långivere som fremdeles lar deg få et lån, men da kreves det ofte at pengene du ønsker å låne skal brukes til refinansiering, og du trenger ofte et trygghet for å få lånet godkjent. Dette er derfor ikke et alternativ for de som bare ønsker å låne et lite beløp, akkurat som alternativet til SMS-lån.

Hvis du har løpende inkasso eller betalingsanmerkninger, vil det vanligvis være verdt å bli kvitt disse før du søker om nye lån. Slike merknader forsvinner så snart du har betalt det du skylder. Alternativet kan også være å søke om refinansiering slik at du kan betale tilbake all gammel gjeld i et nytt lån. Da blir det ofte mer håndterbart og billigere da du ikke trenger å betale gebyrer til flere långivere.
Er det mulig å få SMS-lån i timen eller låne penger på minuttet?

De fleste som søker om et mindre forbrukslån, som et alternativ til sms-lån, har ofte et behov for å få utbetalt lånebeløpet så raskt som mulig. Når du søker om SMS-lån, minilån eller mikrolån, vil leverandørene av disse lånene sikre at du kan betale ned lånet så snart som mulig. Få lån betalt pr Tiden vil være noe de fleste tilbydere vil slite med.

Selv om hele prosessen foregår online, vil det ta tid å overføre lånebeløpet til banken du har en konto hos. Imidlertid er det ofte mulig å få svar på lånesøknaden din samme dag som du søkte, avhengig av når du søkte og hvor mye du søkte. Det er foreløpig ingen måte å få et lån betalt på dagen, uansett hvilket lån du trenger. Dette gjelder også alternativer til SMS-lån på dagtid og mikrolån. Norske långivere er underlagt regler som er innført for å beskytte låntakere, og disse reglene har blitt strengere de siste årene.